kita ♥ awak :)

Monday, 29 August 2011

. pagi raya ♥

assalamualaikum . dear diary , kay tahun nh mood tade na raya . aku tataw nape .. pagi-2 ag ayah aku da pegi keje :'( ta macam ayahh owng laen . tapi aku bersyukur still adew ayah . sayu jew hati aku ble dgar takbir :') rasa sejuk ja hati . sedih sgt-2 sbb tahun nh ta mcm tahun lepas .. kay semua yg dtg pasti akan pergi kn ? aku always engad dye . act , tahun nh cousin aku yg dri melaka to blek lambat umah aku .. so ? tape lha tade lha na kene blek umah sedara-2 , so ? kawan-2 aku bley dtg umah . hahah n aku bley tawaf satu perak , cewahh! HAHAH tade lha .. act , aku happy n terbukak hati na kuar kn entry nh sbb aku nan ali better n better dari dlu . macam abang dgn adek . hee! oke , here aku na mnta maap law aku adew kuar an entry yg ta semene-2 menyakit kn hati kowg . act , aku sengaja to . HAHHA tadew lha . mayb aku ade mara-2 kew hape kew an aku mnta maap taw . one more sape adew buad slh kd aku cptt-2 mnta mp . HAHAH sape yg tauw umahh aku to , jemput lha dtg umah oke :) hee! end here , kbye .. salam aidilfitri ..

Saturday, 27 August 2011

RAYA tahun nh :)

oke . assalamualaikum , engad ta entry smlam ? da tntu engad kens ? huh . act , aku ta mampu tgok dya rasa na nanges sgtt-2 . ewm , by the ways aku pon ada good news raya thun nh maybe laen dri taun lpas sbb tadew paan :( but aku da baek nan ali , dya baek .. kesian ibu dya da tadew . ibu dya da meninggal . syian kn ?

nh ali ..
okee , aku na happy ja skunk nh . kay buangg rasa sedih to . shuhh-2 pegi jauh-2 . oke dgn ini sape bloger yg baca blog yg ta seberapa nh , aku na ucap kn selamatt hari raya , maaf zahir batin .. maybe aku ada buad slah ka kens kad kowg smua . harap raya nh memberi 1001 makna bg kita smua . insya'allah .hee(!!) love you more bloger . always need you all . kay salam :*** HAHAH

Friday, 26 August 2011

bertepuk sebelah tangan .

assalamualaikum , dear diary . aku lama ta update an ? kay .. aku adew kuar kn entry kata aku suka kad somebody kn ? oke . chaitt! aku bertepuk sblah tgn . dya da ta suka aku . aku na nanges rasa . ewm :'(  tataw na ckp mcm mana . sedih tahap dewa , gila bhai .. first time aku suka kd owangg smpy cmnh but tadew respon kesian kens ? bodoh an aku ? aku tataw na ckp mcm mana . but aku betul-2 sedih . sedih gila-2 . kay salah aku an ? sbb suka hang kens ? kens ? :'( kbye dear bloger .

Monday, 22 August 2011

MERDEKA DIDAHULUKAN RAYA DIUTAMAKAN .

Assalamualaikum , dear diary .. today skul da start sambut merdeka . HAHHA aku gila bhai punya semangatt pagi-2 bwu cari bendera na bwak ntuk  hari nh . HAHHA #kecikjepon
aku happy hari nh , #sedikitkebahagiaan . act , today kteowangg smua da start hias kelas . kay masa to aku tido . HHAHA #akumemang . oke nh jew kod na story hari nh . kay bye diary ..

Sunday, 21 August 2011

camera conan EOS 1100D .

. Assalamualaikum , kay kowangg semua tgok tajuk entry nh pon da tauw aku na story pasal camera ken .. HAHAH ramai kn da gne ? kay btw aku memangg na sgt-2 bnde nh . HAHHA powershot dye pon . perghh! HAHAH aku tade lha mampu pon na bnde nh . law aku mnta kad ibu aku mst ibu aku kate #MEMBAAZIR# hahha , da tauw sgt ayattt dye . kay kowangg yang ada lebih ka .. kasi lha kad budak nh . HAHAH kay to jew kod . da tatau na story hapa .
kay bye bloger (:

Friday, 19 August 2011

assalamualaikum . kay tadi pegi skul sama budak nh , geram betul ble tgok nfon dye .. saja na kasi aku sakitt aty . kay menyampah , rasa na nanges pon ada bila baca . what ever lha kn , sape kesah kn ?
meluat-2 . kay bye .

Thursday, 18 August 2011

my preparation for HARI RAYA ♥ . ♥

. assalamualaikum , sawadikap . HAHHA oke , excited sgtt na kuar kn entry nh . HAHHA #pasalraya . kay . taun nh aku adew dua pasangg bju kurung (mcmselalu) 1 wana coklat satu lagi nta . HAHHA , oke semalam punya smalam aku pegi shopping sama maksu , macam-2 aku beli .. semua maksu yangg pilih kn . semua lawa-2 ..  first time raya aku pakai kasut tinggi HAHAH #bukanmcamorgtuaoke! tapi semua lawa-2 . gamba ada tapi malas na upload . act , aku ada jumpa mamatt ensem msa tga shopping dye husya ja aku bukan na tnya baju raya wana hapa ka . HAHAH #kayakusuka . HAHAH
oke , end here kay dear . kbye ..

tertekan ya amatt )':

assalamualaikum , dear diary nh entry ntuk 16/08/2011 . hari to manyak menda jadik (penuhdgnairmata) .. first pagi (mcmbiasa) tiba time mtapljaran science aku pon pegi kad tmpat aku (mcmsllujugak) tba-2 kain nan baju aku basah lenjun kay paip bocor . aku pon nanges a (mcmsllulagi) , smua owangg gelak aku pon na cover malu terus nanges smbil gelak . tiba plak masa blek , ada lagi hamba allah mara-2 aku , kata bukan-2 , kata aku ini itu , perampas , slah kn aku smua bnda yg jadik kd dye , aku pon diam ja .. terus aku blek atas moto air mata aku ta henti-2 kua . smpai ja uma terus mandi then smbhyangg aku doa macam-2 nanges atas sejadah ): .. petangg sikit aku g lepak umah maksu (macamsllu) , masa aku tga mlawak nan maksu . ada owangg send text aku pon baca (singkatandarismuatextdye)
ainadmuncit: #[hey , lpas nh jangan cari saya , jgn text , jgn call . hbngn kita smpai sini ja . (airmatadakuar) saya sayanggs aina biasa-2 ja , jadi jangan na sedih sgt lha kn . anggap ja kita ta penah kenal , bye . selamatt berbuka]# memangg aku sedih tahap dewa time to . dear diary , smpai sini ja . kbye .

Sunday, 14 August 2011

cita-cita aina kama .

. assalamualaikum . hee! kay na tauw ta hapa yangg aku palingg na .. bia aku list kn .
first mau jadi PENSYARAH . oke tadew gamba! takan penyarah pon hangg tatauw kn ? hahah
second mau married  
. third aku na binatang nh camera , gila aku mang minatt sgt-2 hahah , kay aku bukan kaya kan , kita nh miskin . hahha if ada rezeki mesti ada kn ?
akhir skli aku na ipad . waaa~ hahah memangg aku na sgt-2 .
hee! to ja kod . kbye sayanggs semua xx  ♥ .

Saturday, 13 August 2011

sayangg .

oke . aku sayangg hang! but pwangai hang buad aku kecewa .sayangg sgt-2 , da mcam bestie .engad ta bla hang janji na jadi bestie aku ? oke aku really happy . aku tolon hangg baek blek nan bestie kta yg laen . tanpa jemu aku dga cerita hangg . but kejap jew bla smua da oke hangg lupa kn aku , kutok sana kutok sini . aku betul-2 kecewa . aku nanges sbb hang . tatau na ckp mcm mana da .. haihh , mcam-2 bnda jdi kd aku , abes owgg pndgg bukn-2 pasal aku . hapa aku bley buad hang ckp lha! ckp! aku just diam . dari taun lps kita kawan , masa to pon macam-2 aku kne , but aku sabar n skunk aku ta sggp da , aku terlepas ckp . ta kesah lha lpas nh na cytw kd spe-2 pon , na kasi smua owg boikot aku ke hape ke . bia , aku sggup .. aku nanges air mata darah pon hang ta kn bubah an ? ta an ? manyak kli da jnji dgn aku but ..... sendri tauw lha . btw aku macam nh pon , aku sygs hangg . kbye ..

Wednesday, 10 August 2011

Assalamualaikum , kay bulan puasa skunk . HEHEH bila mau raya huh ? cewahh! tadw-2 ta na blan ramadhan pegi cmto jew <3 . act mau story pasal kawan sekelas . dye nh memangg talam dua muka ! ta kesah lha bape muka pon . adew ke patot dye tayangg cytw bukan-2 pasal aku nan bff aku kd owangg laen ? haissh! nyusah kn ja . aku plak kne perbetul kn keadaan . sabar jew lha kn .. act for now aku tga dilamun cinta , waaa~ aku jatoh hati kd someone nh . HAHAH shhhh ~ secret kod . dye perfect ntuk aku . kteowg pon da lama knl .. law ada jodoh ta kemana kn ? hehe!
kay bye blog gtg . huu ~ see u later .

Wednesday, 3 August 2011

cuba dan cuba :'(

assalamualaikum . sblum aku na kua kn entry nh aku g blog shafa . btw aku baca aku nanges , aku rasa berslh sgt-2 , ewm . kawan ? ta . adek always akan cba jdi yg terbaek d mata aka lau pon aka penah kata benci adek sgt-2 . sorry minta lha hapa pon tpi jgn mnta adek pegi jauh dr aka n jgn mnta adek lupa smua yg penh jdik to ja . jujo aku ckp aku nanges bila baca entry to .. demi allah dulu mungkin aku ta sedar betapa penting nya kak miera to , tpi skunk aku da sedar , aku akan perbaiki smua nya . kasih sayanggs aku kd kaka miera tadw batas ta dpt dungkap nan kata-2 , to ja aku bley ckp . sampai mati , sampai adek pejam mata , sampai bila-2 kasih sayanggs adek kd aka ta kn penh elang . hingga akhir hayat ..
to kaka miera i love you so much more than u know it's never die !!